Βουλή - Πρόγραμμα εργασιών πρώτου θερινού τμήματος

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 13:05
UPD:15:49
A- A A+

Με τα εκκρεμούντα νομοσχέδια του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Ανάπτυξης αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες του θερινού τμήματος της Βουλής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Διάσκεψη των Προέδρων, οι εργασίες της Βουλής θα αρχίσουν το απόγευμα της Τρίτης, 16 Ιουνίου, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις», η ψήφιση του οποίου θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Την Τετάρτη, 17 του μηνός το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου και ο υφυπουργός Ν. Λέγκας θα ενημερώσουν την Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την διαχείριση των οικονομικών.

Την ίδια μέρα το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας.

Την Πέμπτη το πρωί, και σε εμβόλιμη συνεδρίαση το απόγευμα, θα συζητηθεί και ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών όσον αφορά την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και την παροχή αυτών και άλλες διατάξεις».

Τέλος, την Παρασκευή θα συζητηθεί επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, οι εργασίες του πρώτου θερινού τμήματος θα διαρκέσουν από τις 16 Ιουνίου ως τις 9 Ιουλίου, του δευτέρου από τις 14 Ιουλίου ως τις 3 Σεπτεμβρίου με ενδιάμεση διακοπή από 31η Ιουλίου ή 1η Αυγούστου έως την 23η Αυγούστου και του τρίτου από την 8η Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου.

Ορκωμοσία νέων βουλευτών

Την Τρίτη με την έναρξη των εργασιών του τμήματος θα γίνει η ορκωμοσία τεσσάρων νέων βουλευτών: του κ. Ανδρέα Μακρυπίδη (ΠΑΣΟΚ) που καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος κ. Χρ. Βερελή στην Αιτωλοακαρνανία, των κκ Αθ. Τσούρα και Ι. Βλατή από το ΠΑΣΟΚ που καταλαμβάνουν αντιστοίχως τις θέσεις των κκ Συλβάνας Ράπτη (Α’ Αθηνών) και Γ. Παπακωνσταντίνου (Κοζάνης) που εξελέγησαν ευρωβουλευτές και Σοφίας Ανδριοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών) που καταλαμβάνει την έδρα του εκλιπόντος Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή