Ρωσία: Οι κυρώσεις στη Β. Κορέα δεν θα κλιμακώσουν την ένταση

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 13:10
A- A A+

Η Ρωσία εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα αντιδράσει στις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, με τρόπο που να συμβάλει στην κλιμάκωση της έντασης, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την Παρασκευή, στοχεύει στην τιμωρία της Βόρειας Κορέας για την πραγματοποίηση της πυρηνικής δοκιμής, πλήττοντας τους ισχνούς υπερπόντιους οικονομικούς της πόρους.

«Το ψήφισμα στοχεύει στην επίλυση του προβλήματος και όχι στην ένταση της κατάστασης», δήλωσε η ρωσική πηγή στο Itar-Tass και συμπλήρωσε: «Δεν περιμένουμε ότι θα ακολουθήσουν αντιδράσεις, ούτε καν από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης».

Η Βόρεια Κορέα έχει ήδη απειλήσει με δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, αν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ζητήσει συγγνώμη για την καταδίκη και την επιβολή κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ μετά την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στις 5 Απριλίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή