ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρότερο μήνυμα των ευρωεκλογών η ενίσχυση της ακροδεξιάς

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 20:05
A- A A+

«Το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατώτερο των προσδοκιών, αλλά το σκληρότερο μήνυμα των εκλογών είναι η ενίσχυση της ακροδεξιάς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθορίστηκε από την αποχή-ρεκόρ.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ηττημένος των εκλογών είναι η κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς οι τεράστιες απώλειες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουν τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης, η οποία με κανένα τρόπο δεν νομιμοποιείται να πάρει τα ακόμα πιο σκληρά έκτακτα οικονομικά μέτρα, που σχεδιάζει για το καλοκαίρι».

Για το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά εξακολουθεί να απέχει από τη δημιουργία ρεύματος εμπιστοσύνης, καθώς δεν διαφοροποιείται ούτε στο ελάχιστο από τον πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού που γέννησε την κρίση.

Αναφερόμενη στη συζήτηση σχετικά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματεία επισημαίνει ότι «αισθάνεται επίσης την ανάγκη να υπογραμμίσει ότι όλες οι επιλογές για το ψηφοδέλτιο και τις πολιτικές εκπροσωπήσεις, έγιναν στο έδαφος της κοινής συμφωνίας. Προσωπικές επιθέσεις και «στοχοποιήσεις» πριν και μετά τις εκλογές, δεν ανήκουν στην παράδοση της ριζοσπαστικής αριστεράς και θα πρέπει με σταθερότητα να αποκλειστούν από τη συζήτηση για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων».

Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με θέμα την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, η κ Ελένη Σωτηρίου, δεύτερη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η υποψηφιότητά της «χτυπήθηκε δημοσίως, χτυπήθηκε πάρα πολύ πριν την προεκλογική περίοδο, κατά την διάρκειά της και συνεχίζεται αυτό και σήμερα».

Η κ. Σωτηρίου υπογράμμισε ότι η επίθεση αφορά το εγχείρημα γενικά της ριζοσπαστικής και ενωτικής αριστεράς και πρόσθεσε: «δυστυχώς θέλω να πω ότι σ' αυτή την επίθεση είναι, αντικειμενικά, μαζί συγκροτήματα, συντηρητικοί πολιτικοί παράγοντες, η ακροδεξιά, όπως και τμήμα ανθρώπων που αυτοανακηρύσσονται ανανεωτικοί και αριστεροί, ξεχνώντας ότι έκαναν χρόνια να ξεφύγουν από το 1,5% έχοντας φιλοευρωπαϊκές θέσεις ακόμα και σε ευνοϊκό περιβάλλον, όταν η Ευρώπη και το ευρωπαϊκό ιδεώδες είχε και μία αίγλη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή