Ανεργία τέχνας κατεργάζεται

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 21:41

A- A A+

Πολλοί είναι εκείνοι που στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά, επιστρατεύουν ακόμη και τους πιο παράδοξους τρόπους προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή των εν δυνάμει εργοδοτών τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Αμερικανού, ο οποίος μαζί με το βιογραφικό του, έστειλε και ένα...παπούτσι, με το σημείωμα "για να βάλω το πόδι μου στην εταιρεία", θυμίζοντας τον Κώστα Βουτσά σε ελληνική ταινία που επαναλάμβανε το θέμα είναι «να τρουπώσω»...

Σχεδόν το ένα πέμπτο των στελεχών στο τμήμα προσλήψεων δηλώνουν ότι φέτος έχουν δει πιο παράδοξες μεθόδους αναζήτησης εργασίας, σύμφωνα με την έρευνα της CareerBuilder.com, μίας διαδυκτιακής εταιρίας αναζήτησης εργασίας.

Αντιμέτωποι με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας τών τελευταίων 25 χρόνων, οι υποψήφιοι σκαρφίζονται διάφορα κόλπα: μοιράζουν το βιογραφικό τους στα φανάρια, πλένουν αυτοκίνητα σε πάρκινγκ εταιρειών, κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο άλλων απαιτώντας να συναντηθούν με τον διευθυντή, στέλνουν τούρτα σε σχήμα επαγγελματικής κάρτας που φέρει τη φωτογραφία τους, μοιράζουν κούπες του καφέ με την φωτογραφία τους, ακόμη επιλέγουν τον ίδιο κουρέα με τον πρόεδρο μίας εταιρείας ζητώντας του να μιλήσει για λογαριασμό του.

Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή