Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 05:13
UPD:05:31
A- A A+

Γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στα βόρεια. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 7 Μποφόρ στο Ιόνιο. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως αργά τη νύχτα και πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ με ενίσχυση το βράδυ τοπικά στα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνος τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Το βράδυ στα βορειότερα τμήματα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 τοπικά βόρειοι μέχρι 5 Μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. στα βόρεια βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ στα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 με ενίσχυση το βράδυ τοπικά στα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες με πιθανότητα παροδικών βροχών στο βόρειο Αιγαίο προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στην ανατολική χώρα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή