Aυστραλία: Η γρίπη Α θα πλήξει τον τουρισμό

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 08:44
A- A A+

H κήρυξη πανδημίας της γρίπης Α από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Αυστραλία αναμένεται να πλήξει τον τουρισμό της χώρας που ήδη έχει χάσει σημαντικό έδαφος, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Αναμένουμε ότι λόγω της εξάπλωσης της γρίπης δεκάδες χιλιάδες τουρίστες θα αποφύγουν την Αυστραλία», εκτιμά το Αυστραλιανό Συμβούλιο Προώθησης του Τουρισμού.

Στην Αυστραλία έχουν επιβεβαιωθεί ως τώρα 1.307 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.011 στην πολιτεία της Βικτώρια. Εκπρόσωπος του ΠΟΥ δήλωσε ότι η πολιτεία της Βικτώρια θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης του πρωταθλήματος του αυστραλιανού ποδοσφαίρου καθώς και άλλων διοργανώσεων μαζικού χαρακτήρα, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της γρίπης. Η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να χειροτερεύσει καθώς το νότιο ημισφαίριο μπήκε στο χειμώνα. Και προειδοποίησε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, είναι πιθανό να προσβληθεί ως και το 30% του πληθυσμού της Βικτώρια από τη γρίπη Α.

Ωστόσο, ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώρια κ. Τζον Μπράμπι δήλωσε ότι δεν αλλάζουν - προς το παρόν - τα μέτρα της πολιτειακής κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της γρίπης Α και επεσήμανε ότι η γρίπη εξακολουθεί να έχει ήπια μορφή στη Βικτώρια. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Κέβιν Ραντ δήλωσε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση της γρίπης, ενώ η Υπουργός Υγείας κα Νίκολα Ρόξον είπε ότι αθλητικές διοργανώσεις μαζικού χαρακτήρα σε ανοιχτούς χώρους, όπως είναι το ποδόσφαιρο, δεν αυξάνουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με την κα Ρόξον, οι αρχές θα επικεντρωθούν στις ομάδες ατόμων που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν βαριά από τη γρίπη, όπως άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, έγκυες γυναίκες και παχύσαρκα άτομα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή