Η Βρετανία η πλέον πληγείσα στην Ευρώπη από τη γρίπη

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 16:44
A- A A+

Σημαντική αύξηση σημειώνουν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία τα νέα κρούσματα της γρίπης Α (Η1Ν1), δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας ¶ντι Μπέρναμ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν σήμερα τα 909, έπειτα από μια καθημερινή αύξηση τις τελευταίες ημέρες κατά 50 με 100, καθιστώντας εφεξής τη Βρετανία τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής υπηρεσίας υγειονομικής προστασίας.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, σημειωνόταν καθημερινά σημαντική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων σε ορισμένα τμήματα της Βρετανίας, κυρίως στη Σκοτία» σημειώνει ο Βρετανός υπουργός σε ανακοίνωσή του. «Οι αυξήσεις αυτές δεν προκαλούν έκπληξη και είναι σύμφωνες με αυτό που γνωρίζουμε από παρόμοιες περιπτώσεις» πανδημίας, σημείωσε. Καταλήγοντας, σημείωσε πως «οι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά μιας γρίπης δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται, αλλά να παραμένουν στα σπίτια τους» και να έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή