Νέα γρίπη: Αύξηση των κρουσμάτων σε Καναδά και Ταϊλάνδη

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 10:48
UPD:10:57
A- A A+

Στην επιβεβαίωση 540 νέων κρουσμάτων της γρίπης Α προχώρησαν χθες οι υγειονομικές αρχές του Καναδά, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των υπηκόων της χώρας, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 3.515, περιλαμβανομένων τεσσάρων θανάτων.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ασθενών στην επαρχία Μανιτόμπα, όπου επλήγησαν κοινότητες ιθαγενών, δεν είναι γνωστός, ανέφερε η Οτάβα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της κεντρικής αυτής επαρχίας του Καναδά, περίπου 26 άτομα, στην πλειοψηφία τους ιθαγενείς, αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και υποστηρίζονται μηχανικά.

Παράλληλα, οι αρχές της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσαν ότι τα κρούσματα της ασθένειας σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε μια νύκτα, φθάνοντας τα 89, μετέδωσαν σήμερα εγχώρια ΜΜΕ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έφθανε τα 46 την Πέμπτη, ωστόσο χθες Παρασκευή το υπουργείο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 37 νέα περιστατικά σε νοσοκομεία της Μπανγκόκ, τρία στο θέρετρο Πατάγια, ένα σε διεθνές σχολείο της πρωτεύουσας, ένα στη νήσο Πουκέτ και ένα στη νήσο Σόνγκλα, ανέφερε η εφημερίδα Bangkok Post.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν διατάξει την εισαγωγή 2 εκατ. εμβολίων για τον ιό της γρίπης A. Το πρώτο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο είχε ως θύμα ένα μικρό αγόρι που διαγνώστηκε αυτήν την εβδομάδα.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή