Δεν υπήρξε έκρηξη στο μοιραίο Airbus εκτιμούν ειδικοί

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009 11:05
EPA/ALEXANDRE SEVERO

A- A A+

Κρίνοντας από τα συντρίμμια που έχουν περισυλλεχθεί μέχρι στιγμής Βραζιλιάνοι ειδικοί εκτιμούν ότι το αεροσκάφος της Air France που συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό έπεσε ξαφνικά και δεν υπήρξε έκρηξη.

Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Airbus, ο πρώην πιλότος ¶ρι Γκερμάνου δήλωσε στην εφημερίδα Globo ότι τον «κατέπληξαν» οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τον Γκερμάνου,οι φωτογραφίες δείχνουν σαφώς πως οι επιβαίνοντες στο Airbus A330 καταλήφθηκαν εξαπίνης και η τραγωδία σημειώθηκε με τέτοια ταχύτητα που το πλήρωμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Στις φωτογραφίες, τα καθίσματα στο χώρο του πληρώματος καμπίνας ήταν διπλωμένα με τις ζώνες να κρέμονται, γεγονός που καταδεικνύει ότι «το πλήρωμα βρισκόταν στην καμπίνα των επιβατών. Εάν είχε υπάρξει συναγερμός ή προειδοποίηση για επερχόμενο κίνδυνο, τα μέλη του πληρώματος θα βρίσκονταν καθισμένα στις θέσεις τους», ανέφερε.

«Δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα», πρόσθεσε ο πρώην πιλότος, που σημείωσε ότι είδε στις φωτογραφίες ένα πορτοκαλί κουτί πρώτων βοηθειών που έμεινε άθικτο.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης Ρουνάλντου Τζένκινς, σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Αερομεταφορέων της Βραζιλίας (SNEA), δήλωσε ότι είδε ένα σωσίβιο και μέρη από το εσωτερικό του αεροσκάφους σε κατάσταση που καταδεικνύει ότι δεν εκδηλώθηκε φωτιά ούτε υπήρξε έκρηξη.

«Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, στα συντρίμμια από το αεροσκάφος που επιπλέουν στο νερό. . . δεν υπάρχει καμμιά ένδειξη φωτιάς», πρόσθεσε ο Τζένκινς, μιλώντας στην εφημερίδα Globo.

Γαλλικό πολεμικό ανέσυρε άλλες έξι σορούς την Παρασκευή, αυξάνοντας σε 50 τα πτώματα που έχουν ενοπιστεί από το σύνολο των 228 επιβατών του αεροπλάνου. Οι σοροί, όπως και τα συντρίμμια, μεταφέρονται στη βορειοανατολική πόλη Ρεσίφε της Βραζιλίας.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή