Β. Κορέα: Νέα σημεία για υπόγειες πυρηνικές δοκιμές

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009 07:55
A- A A+

Η Βόρεια Κορέα ενδεχομένως να έχει προετοιμάσει και άλλα σημεία από όπου θα μπορούσε να πραγματοποιούσε υπόγειες πυρηνικές δοκιμές στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου είχαν πραγματοποιηθεί και οι δύο πρώτες δοκιμές, αναφέρουν τα σημερινά δημοσιεύματα του νοτιοκορεατικού Τύπου.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει κατασκευάσει δύο, ή τρεις τέτοιες τοποθεσίες στο Πουνγκιερί, ή στα περίχωρά του, στην επαρχία Κίλτζου, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις μυστικές υπηρεσίες, που επικαλείται στο τηλεγράφημά του το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Οι υπεύθυνοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα πως η Βόρειος Κορέα προτίθεται να απαντήσει με νέα πυρηνική δοκιμή στις νέες κυρώσεις που της επέβαλε ο ΟΗΕ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία πως προετοιμάζεται και τρίτη δοκιμή», τονίζει από την πλευρά του το Yonhap.

Οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντείνει την επιτήρηση μέσω δορυφόρου των 11 υπογείων εγκαταστάσεων της Βορείου Κορέας, εν αναμονή μίας νέας πυρηνικής δοκιμής, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της και η νοτιοκορεατική εφημερίδα Τζοονγκ Ανγκ Ίλμπο, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή