Δ. Παντερμαλής: Λαμπρά αλλά και οικεία τα εγκαίνια του Μουσείου

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009 12:11
UPD:14:12

A- A A+

Τα εγκαίνια του Μουσείου θα είναι λαμπρά, αλλά και οικεία, καθώς εκτός από τους επισήμους, το μουσείο θα υποδεχθεί και τον ανώνυμο πολίτη, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δ. Παντερμαλής, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό παρουσία του υπουργού Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες των τριών πρώτων ημερών θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο από τον Πρόεδρό από τον ίδιο τον καθηγητή κ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι ένα ευρώ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως το νέο μουσείο της Ακρόπολης θα γίνει σε λίγες μέρες μια μοναδική στέγη πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο. «Ήδη», σημείωσε, «τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, με πολύ θετικό τρόπο, ρίχνουν το φως τους πάνω στην Ελλάδα, πάνω στην Ακρόπολη και πάνω στα αριστουργήματα του Μουσείου» και διαβεβαίωσε:

«Έχουμε κάνει όλη την προετοιμασία που απαιτείται και μαζί με τον καθηγητή και Πρόεδρο του Μουσείου κ. Δημήτρη Παντερμαλή ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για την προετοιμασία αυτή. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά».

Προτεινόμενα για εσάς