Air France: Αντικαταστάθηκαν οι αισθητήρες στα A330 και A340

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009 15:41
UPD:15:48
REUTERS /PASCAL ROSSIGNOL

A- A A+

Η Air France αντικατέστησε όλους τους αισθητήρες μέτρησης ταχύτητας Pitot στα αεροπλάνα A330 και A340, έπειτα από το δυστύχημα στην πτήση από το Ρίο στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερίκ Ντεριβρί, εκπρόσωπος του SNPL, του μεγαλύτερου συνδικάτου πιλότων της εταιρείας.

Ο Ντεριβρί διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο από τη διεύθυνση της Air France για την αντικατάσταση όλων των αισθητήρων με μοντέλα νέας γενιάς. Η λειτουργία των αισθητήρων αυτών, οι οποίοι επιτρέπουν τη μέτρηση της ταχύτητας εν πτήσει, αμφισβητήθηκε στο δυστύχημα του A330 που εκτελούσε πτήση από το Ρίο στο Παρίσι και συνετρίβη στον Ατλαντικό την 1η Ιουνίου με 228 επιβαίνοντες.

«Η Air France επιτάχυνε ακόμη περισσότερο την αντικατάσταση των αισθητήρων σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο Ντεριβρί.

Η εταιρεία είχε ήδη αντικαταστήσει «τουλάχιστον δύο αισθητήρες» από τους τρεις που έχουν τα αεροπλάνα αυτά, μετά την απειλή ορισμένων πιλότων να μην πετούν πλέον μ' αυτά, και είχε δεσμευτεί στη συνέχεια να αντικαταστήσει τον τρίτο αισθητήρα ως τις 5 Ιουλίου, διευκρίνισε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή