Τεχεράνη: Πυροβολισμοί μετά τη συγκέντρωση του Μουσαβί

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009 20:11
A- A A+

Πυροβολισμοί ακούστηκαν αργά σήμερα μετά το τέλος της τεράστιας συγκέντρωσης οπαδών του ηττημένου υποψηφίου για την ιρανική προεδρία Μιρ Χοσείν Μουσαβί στο κέντρο της Τεχεράνης που διαδήλωσαν κατά των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών και κατάγγειλαν ότι έγιναν με νοθεία και παρατυπίες με στόχο να νικήσει ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν την ώρα που διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σκουπιδοτενεκέδες και σε λάστιχα, όχι μακριά από την κεντρική πλατεία Αζάντι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν επρόκειτο για πυροβολισμούς με πραγματικές σφαίρες ή με σφαίρες από καουτσούκ. Καταγγέλθηκε ότι κάηκαν τρεις μοτοσικλέτες. Πυκνός καπνός έφτανε μέχρι πολύ ψηλά στο χώρο όπου νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί οι διαδηλωτές οι οποίοι την ώρα των επεισοδίων είχαν αρχίσει να διαλύονται.

Η ιρανική τηλεόραση πάντως μετέδωσε μια άλλη εικόνα των γεγονότων: κατήγγειλε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από το συγκεντρωμένο πλήθος των οπαδών του κ. Μουσαβί. Νεότερες πληροφορίες από την Τεχεράνη έκαναν λόγο και για βίαια επεισόδια μετά το τέλος της συγκέντρωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή