Μαύρες περιπολίες

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009 21:30

A- A A+

Ονομάζονται Ronde Nere, (Μαύρες περιπολίες) και παρουσιάσθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από μέλη του ακροδεξιού Νέου Κοινωνικού Κινήματος, στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την πρόθεση των ιδρυτών τους, θα συνεργασθούν με την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, με εθελοντικές περιπολίες, για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας, στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Το συγκεκριμένο σχέδιο, που πάντως δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, μιλά για άοπλους πολίτες (σε μεγάλο βαθμό πρώην μέλη των σωμάτων ασφαλείας) που θα ειδοποιούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν ύποπτες και επικίνδυνες καταστάσεις και πολίτες σε δύσκολη θέση.

Τα μέλη των Ronde Nere, που στο παρελθόν έχουν αναφερθεί σε "φιλετική ανωτερότητα των Ιταλών έναντι των μεταναστών", καθιστούν σαφές ότι "θα συνεχίσουν την προγραμματισμένη τους δραστηριότητα, εκτός και αν κάποιος τους πληροφορήσει ότι έχουν παραβιάσει τους νόμους του ιταλικού κράτους".

Yπάρχει συγκεκριμένος νόμος ο οποίος απαγορεύει την αναβίωση οποιασδήποτε οργάνωσης που να χρησιμοποιεί σύμβολα και συνθήματα της φασιστικής περιόδου. Γι' αυτό και οι Εισαγγελίες του Μιλάνου και του Τορίνο ξεκίνησαν έρευνες για να εξακριβώσουν κατά πόσον οι Ronde Nere παραβιάζουν την νομοθεσία, αφού στις στολές των μελών τους εμφανίζεται ο "μαύρος ήλιος", ευθεία αναφορά στη μουσολινική δικτατορία.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Μαντοβάνο, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως στις "μαύρες περιπολίες", αλλά η Ενωση Ανωτέρων Υπαλλήλων της ιταλικής αστυνομίας εκφράζει επιφυλάξεις, καθώς δεν είναι σαφές αν τα εθελοντικά σώματα, που έχουν ήδη συσταθεί, διαλυθούν σε περίπτωση που δεν λάβουν την τελική έγκριση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή