Μυστική επίσκεψη στην Κίνα του γιού του Βορειοκοεράτη ηγέτη

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 06:26
A- A A+

Μυστική επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποίησε την εβδομάδα που πέρασε ο νεότερος γιός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ, ως ειδικός απεσταλμένος του πατέρα του, και συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η ιαπωνική εφημερίδα «Ασάχι» επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.

Ο Γιονγκ-ουν, ο τρίτος γιος του 67χρονου Γιονγκ-ιλ, που γεννήθηκε το 1983 ή το 1984 και σπούδασε στην Ελβετία, πήγε αεροπορικώς στο Πεκίνο γύρω στις 10 Ιουνίου και συναντήθηκε με τον Χου και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας από τους βοηθούς του Γιονγκ-ουν είπε στους Κινέζους αξιωματούχους ότι έχει ήδη οριστεί ως διάδοχος της δυναστείας και έχει αναλάβει μια σημαντική θέση στο κυβερνών Κόμμα των Εργατών της Βόρειας Κορέας.

Πιστεύεται ότι ο Γιονγκ-ουν ζήτησε από την Κίνα επείγουσα βοήθεια σε ενέργεια και τρόφιμα ενώ ο Χου φαίνεται ότι κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει το σχέδιο της για την πραγματοποίηση μιας τρίτης πυρηνικής δοκιμής, καθώς και να μην κάνει δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Ο Γιονγκ-ουν επισκέφθηκε επίσης εργοστάσια στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή