Απάντηση ΓΕΣ σε ρεπορτάζ για το αεροδρόμιο Μεγάρων

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 15:33
A- A A+

Ανακοίνωση με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με το ωράριο λειτουργίας του Αεροδρομίου (Α/Δ) Μεγάρων (08:00 έως 19:00), καθώς και για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των ελικοπτέρων που χρησιμοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ), εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στην οποία υπογραμμίζει ότι όσα ανέφερε το εν λόγω ρεπορτάζ δεν ευσταθούν.

Αφού ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του Α/Δ Μεγάρων με ανάλογο περιεχόμενο, το ΓΕΣ διευκρινίζει ότι σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Αεροναυτικών Πληροφοριών (Α.Ι.Ρ.), το Α/Δ Μεγάρων λειτουργεί καθημερινά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο φώς. Σε περίπτωση δε εκτάκτου ανάγκης δύναται να λειτουργήσει και μετά το τελευταίο φως με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει προειδοποίηση 1 ώρα πριν.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009, το Α/Δ λειτουργούσε από 04:30 έως 21:20 και το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας S-64E Αρ. Ν. N 173AC είχε τελευταία προσγείωση την 20:39, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.

Σε ό,τι αφορά στον ανεφοδιασμό με καύσιμα, σημειώνεται ότι κατόπιν συμφωνίας με την Π.Υ έχει καθορισθεί η χορήγηση 4.000 λίτρων ημερησίως, ωστόσο ικανοποιήθηκε και η αίτηση για την χορήγηση επιπλέον καυσίμων και στο συγκεκριμένο ελικόπτερο χορηγήθηκε ποσότητα 5,500 λίτρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή