Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 05:07
UPD:05:26
A- A A+

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της Ηπείρου και τις βόρειες περιοχές της Θεσσαλίας, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με άνοδο της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 που από το βράδυ θα ενισχυθούν στα ανατολικά σε 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Ηπειρο όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις που γρήγορα στην Ανατολική Στερεά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το Βόρειο Ιόνιο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα από το απόγευμα 7 με 8 Μποφόρ. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή