Δολοφονία αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής

Δέχθηκε τουλάχιστον 20 πυροβολισμούς
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 07:51
UPD:12:06

A- A A+

Δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί, στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου στα ¶νω Πατήσια.

Ο αστυνομικός φρουρούσε το σπίτι προστατευόμενης μάρτυρα -η οποία είχε καταθέσει πριν από τρεις μέρες στη δίκη για την υπόθεση του Ε.Λ.Α.- είχε αναλάβει βάρδια στις 6 το πρωί, και δέχθηκε τουλάχιστον 20 σφαίρες από αγνώστους, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

Πρόκειται για τον υπαρχιφύλακα Νεκτάριο Σάββα, ηλικίας 41 ετών, πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, που εργαζόταν στο τμήμα επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στο σημείο έφτασε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος στις δηλώσεις του μετά την αυτοψία που διενήργησε, ανέφερε ότι ο άτυχος αστυνομικός φέρει πολλαπλές πύλες εισόδου βλημάτων από πυροβόλο όπλο στην αριστερή πλευρά του σώματός του. Προφανώς αιφνιδιάστηκε, είπε, καθώς το υπηρεσιακό του όπλο παρέμεινε στη ζώνη του. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, εκτίμησε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο όπλα. Το ένα από αυτά είναι αυτόματο. Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν 23 κάλυκες των 9mm, οι οποίοι εξετάζονται στα γραφεία της εγκληματολογικής υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες της επίθεσης ήταν τέσσερις και αφού πυροβόλησαν αιφνιδιαστικά τον αστυνομικό, επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες και εξαφανίστηκαν. Λίγο αργότερα η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία όπου συνεχίζονται οι έρευνες από την εγκληματολογική υπηρεσία.

Δηλώσεις Φίλιππου Κουτσάφτη

«Ο αστυνομικός φέρει πολλαπλές πύλες εισόδου βλημάτων πυροβόλου όπλου. Η κατανομή είναι κυρίως στην αριστερή μεριά του σώματος, δηλ. βρισκόταν στη θέση του οδηγού και δέχθηκε την επίθεση. Λεπτομέρειες βέβαια μετά τη νεκροτομή. Έχει δεχθεί δύο σφαίρες στο κεφάλι. Έφερε όπλο στη ζώνη του. Αιφνιδιάστηκε. Δύσκολη υπόθεση. Κυρίως οι βολές ήταν από αριστερά. Από πρώτη άποψη οι βολές ήταν από μικρή απόσταση και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Υπάρχουν πολλοί κάλυκες στο σημείο οι οποίες όμως δεν σημαίνει ότι αντιστοιχούν και σε τραύμα».

O ιατροδικαστής Φ. Κουτσάφτης για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Ν. Σάββα

O ιατροδικαστής Φ. Κουτσάφτης για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Ν. Σάββα

Δηλώσεις Παναγιώτη Στάθη

«Δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού, του τρίτου κατά σειρά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που φρουρούσε μάρτυρα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, σημειώθηκε στις 6:20 το πρωΐ στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου 2 στα ¶νω Πατήσια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης.

O εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Π. Στάθης για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Ν. Σάββα

O εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Π. Στάθης για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Ν. Σάββα

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, ο αστυνομικός, ο οποίος είχε αναλάβει υπηρεσία στις 6 π.μ., δέχθηκε τουλάχιστον 15 – 20 σφαίρες. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε, ο άτυχος φρουρός φύλασσε μάρτυρα σε δικαστική υπόθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατία. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας-στόχος φυλασσόταν σε 24ωρη βάση. Αλλοτε η βάρδια αποτελείτο από δύο άνδρες, άλλοτε από έναν, ανέφερε ο κ. Στάθης, σημειώνοντας πως δεν υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός αστυνομικών σε συγκεκριμένες ώρες.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη συγκεκριμένη επίθεση», τόνισε.

Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αλ. Τσίπρας: Θλίψη και αποτροπιασμός

«Θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μου για τη δολοφονία σήμερα τα ξημερώματα ενός αστυνομικού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια του θύματος και στους οικείους του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή