ΗΠΑ: Νέα διεύθυνση στον Λευκό Οίκο για τον αθλητισμό

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 07:59
A- A A+

Τη δημιουργία μιας νέας διεύθυνσης στον Λευκό Οίκο που θα είναι αρμόδια τον ολυμπιακό, παρολυμπιακό και νεανικό αθλητισμό, ανακοίνωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εξέλιξη που εκτιμάται ότι έχει στόχο την ώθηση στην προσπάθεια που καταβάλλει το Σικάγο να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Την διοργάνωση διεκδικούν επίσης το Τόκιο, η Μαδρίτη και το Ρίο ντι Τζανέϊρο. Η νικήτρια πόλη αναμένεται να ανακοινωθεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στην διάρκεια της συνόδου της στην Δανία τον Οκτώβριο.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι η νέα υπηρεσία θα προωθήσει τις αξίες του Ολυμπιακού κινήματος και θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στις αθλητικές δραστηριότητες.

«Καθώς η ΔΟΕ συνεχίζει την διαδικασία επιλογής της ελπίζουμε ότι το νέο αυτό γραφείο θα υπηρετήσει ως μοντέλο για την συμμετοχή των νέων παγκοσμίως», ανέφερε ο Ομπάμα. «Ένας στόχος που η κυβέρνησή μου αξιολογεί ως σημαντικό είναι να δοθεί στα παιδιά του έθνους μας κάθε πιθανό εφόδιο για να μεγαλώσουν, να μάθουν και να επιτύχουν στη ζωή. Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό μέσο για την ενστάλαξη αξιών, κρίσης και ομαδικού πνεύματος στα παιδιά του έθνους μας, και αυτό το νέο γραφείο αντανακλά την δέσμευσή μας να δώσουμε σε όλα τα παιδιά μας μια ευκαιρία να προοδεύσουν».

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (USOC) χαιρέτισε την εξέλιξη, κάνοντας λόγο περί «σπουδαίας ημέρας για το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή