Αλ. Τσίπρας: Αναποτελεσματική και ανοργάνωτη η δασοπροστασία

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 11:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«Για άλλη μια χρονιά οι δασικές εκτάσεις της χώρα μας βρίσκονται στο έλεος των καταπατητών, των εμπρηστών, στο έλεος των δυσμενών καιρικών συνθηκών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στην καμένη νότια περιοχή του Υμηττού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες «που έπρεπε να γίνουν εδώ και δύο χρόνια, μετά την μεγάλη καταστροφή του 2007».

«Δεν υπήρξαν οι απαραίτητες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, στον τρόπο οργάνωσης ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η δασοπυρόσβεση», πρόσθεσε και τόνισε πως «σήμερα η δασοπροστασία είναι αναποτελεσματική, είναι απροετοίμαστη, είναι ανοργάνωτη […] για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έχει αφήσει το δασικό μας πλούτο απροστάτευτο.

Α. Τσίπρας: Αναποτελεσματική, απροετοίμαστη και ανοργάνωτη η δασοπροστασία

Α. Τσίπρας: Αναποτελεσματική, απροετοίμαστη και ανοργάνωτη η δασοπροστασία

«Κυρίως όμως, πίσω από κάθε φωτιά ιδίως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, ζωγραφίζονται συμφέροντα, διεκδικήσεις για αλλαγή χρήσης, για οικοπεδοποίηση, για τσιμεντοποίηση των δασικών εκτάσεων. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν αντιμετωπίζεται αν δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή