Π. Παναγιωτόπουλος: Σύνθετο το πρόβλημα της τρομοκρατίας

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 12:29
A- A A+

Τον αποτροπιασμό του για την «ωμή, άγρια δολοφονία» – όπως τη χαρακτήρισε - του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής εξέφρασε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο ρ/σ Real FM.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παραδέχθηκε ότι «κι εμείς ως παράταξη θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, έστω κι αν αυτές είναι αποθετικές, για αυτά που δεν έγιναν και έπρεπε να γίνουν την πενταετία».

Ο ίδιος χαρακτήρισε σύνθετο το πρόβλημα της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «μετά τη σύλληψη της μεγάλης ομάδος της 17Ν, δόθηκε η αίσθηση από τους τότε κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ, ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας λύθηκε στην Ελλάδα» και συνέχισε: «Ήμαστε αρκετοί τότε που λέγαμε ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε. Και φαίνεται ότι ακόμη κι αν υπάρχει δεύτερη γενιά τρομοκρατών, υπάρχει ομφάλιος λώρος και υπάρχει διασύνδεση συνέχειας μεταξύ αυτών που προϋπήρξαν και αυτών που δραστηριοποιούνται σήμερα».

Ο Π. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «νέο κύμα τρομοκρατίας, ακόμη πιο βίαιο, που ομνύει την τυφλή βία» τονίζοντας ότι το θέμα πλέον δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά συνολικότερα την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι η ΝΔ «διέλυσε» την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αντιτάσσοντας ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που υπηρετούν σήμερα στην ΕΛ.ΑΣ., είδαν την καριέρα τους, να εξελίσσεται επί ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «το κόμμα έχει τις ίδιες αξίες, με τις οποίες πολιτεύεται όλα αυτά τα χρόνια, τις αξίες της ιστορικής κεντροδεξιάς» και παραδέχθηκε παρεκκλίσεις, όπως η «δραματική απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε «παρέκκλιση της υπόθεσης του βιβλίου της ιστορίας» και των επιλογών στις νομαρχιακές εκλογές και τις οποίες όπως είπε, «η ΝΔ πλήρωσε».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να υπάρξει παραίτηση μετά τη δολοφονία του αστυνομικού, ο Π. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι δεν πρέπει να αδικείται ο Προκόπης Παυλόπουλος, «ο οποίος έχει τη δική του ιστορία, τη δική του διαδρομή και τη δική του προσφορά, η οποία είναι συνεχιζόμενη» και συμπλήρωσε: «Θα απλοποιούσαμε πολύ την κατάσταση αν λέγαμε να παραιτηθεί ένας υπουργός και να συνεχίσει η κυβέρνηση ελπίζοντας ότι έτσι θα βρούμε λύση σε πολύ σύνθετα προβλήματα όπως είναι η τρομοκρατία»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή