Η σύνοδος του ΟΑΣΕ στη συνάντηση Μπακογιάννη - Σπέκχαρντ

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 14:53
A- A A+

Η προετοιμασία της συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα συζητήθηκε στη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ μετέφερε στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια του έλληνα αστυνομικού».

Ο πρέσβης Σπέκχαρντ πρόσθεσε - σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση- ότι μετέφερε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του νεκρού και όλους αυτούς που νιώθουν την απώλεια, προσπαθώντας να προστατεύσουν τη νομιμότητα και τον ελληνικό λαό. «Για μας ήταν ένα πολύ - πολύ λυπηρό γεγονός» τόνισε.

Ντ. Σπέκχαρντ: Οι ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν έναν καλό φίλο και σύμμαχο

Ντ. Σπέκχαρντ: Οι ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν έναν καλό φίλο και σύμμαχο

Σε ό,τι αφορά το θέμα της συνάντησης, ο κ. Σπέκχαρντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που συνετελείται, χαρακτήρισε "μείζονα" την άτυπη υπουργική συνάντηση του ΟΑΣΕ που φιλοξενεί η Ελλάδα και "εξαιρετική" τη δουλειά που κάνει η Υπουργός των Εξωτερικών ως προεδρεύουσα του οργανισμού και διοργανώτρια των υπουργικών συνόδων. Ο Αμερικανός πρέσβης ανακοίνωσε ότι θα έλθει στην Κέρκυρα η Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τόσο για τις πολυμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ όσο και για διμερείς συνομιλίες με την Ελληνίδα ομόλογό της.

Ερωτηθείς αν συζήτησε με την κ. Μπακογιάννη ιδέες για τη βελτίωση του συστήματος ασφαλείας στην Ελλάδα, απάντησε ότι «αυτή η συνάντηση ήταν εστιασμένη στην Κέρκυρα», πρόσθεσε όμως ότι οι ΗΠΑ είναι πάντα έτομες να βοηθήσουν σε θέματα, όπως η ασφάλεια, έναν καλό φίλο και σύμμαχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή