Γκρούεφσκι: «Το ζήτημα της ονομασίας να μην αποτελέσει αιτία διχασμού»

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 16:55
A- A A+

«Το ζήτημα της ονομασίας δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία διχασμού, παρά μόνο λόγο ενότητας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το θέμα αυτό να επιβληθεί ως ζήτημα ύπαρξης ή μη της χώρας μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του VMRO-DPMNE στα Σκόπια, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 19 ετών από την ίδρυσή του.

Ο κ. Γκρούεφσκι συνέστησε σε όλους τους πολιτικούς παράγοντες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ονομασίας με τη δέουσα προσοχή και να προασπίσουν τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος και τα μέλη του κόμματός του «έχουν πλήρη συνείδηση του ιστορικού τους ρόλου στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας, καθώς και του τεράστιου φορτίου και της ευθύνης που τους αναλογεί».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος. Είμαστε ανοιχτοί για συνομιλίες σχετικά με αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNΕ υποστήριξε ότι οι φήμες και τα σενάρια που εμφανίσθηκαν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό για το ζήτημα της ονομασίας, είναι υποκινούμενα και στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.

Τέλος, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι «ενώ επί 15 χρόνια που είχε την έλεγχο της εξουσίας δεν κατόρθωσε να επιλύσει την εκκρεμότητα της ονομασίας, τώρα μοιράζει συμβουλές και ασκεί δημοσίως πίεση προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή