Οικολόγοι Πράσινοι: «Οχι άλλη βία»

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 18:43
A- A A+

«Την έντονη ανησυχία τους για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας και της βαρβαρότητας στην ελληνική κοινωνία με αφορμή τη δολοφονία του αστυνομικού» εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Καλούν μάλιστα «όλα τα πολιτικά κόμματα και τις κοινωνικές οργανώσεις να ανοίξουν έναν συστηματικό διάλογο για το πώς μπορεί να αμβλυνθούν οι αιτίες της γενικότερης βίας μέσα στην κοινωνία και να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας, να καταθέσουν ψύχραιμα τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις τους».

«Η δολοφονία του Αλεξ. Γρηγορόπουλου, οι συγκρούσεις του Δεκεμβρίου, η επίθεση εναντίον του αστυνομικού φρουρού, η δολοφονία του αστυνομικού σήμερα, οι επιθέσεις σε μετανάστες, η αύξηση της εγκληματικότητας οδηγούν σε μια πρωτοφανή για τη χώρα έξαρση της βίας», επισημαίνουν.

Παράλληλα, τονίζουν ότι «η λογική στη ''βία απαντάμε με βία'' δεν πρέπει απλά να καταγγελθεί αλλά να τεθεί στο περιθώριο και επί της ουσίας».

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν ότι «η αστυνομική ή η ''άλλη'' βία δεν είναι λύση, είναι το πρόβλημα ή μέρος του προβλήματος. Γι αυτό η κοινωνία πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμά της να διαμορφώνει το μέλλον της μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και με δική της ευθύνη και όχι με σφαίρες και όπλα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή