Ν. Κορέα: «Δεν θα επιτρέψουμε στη Β. Κορέα να κατέχει πυρηνικά όπλα»

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 20:19
A- A A+

«Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο στη Βόρεια Κορέα να κατέχει πυρηνικά όπλα», δήλωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιουνγκ-Μπακ.

Ο κ. Λι Μγιουνγκ-Μπακ συναντήθηκε χθες Τρίτη με τον Αμερικανό ομόλογο του Μπάρακ Ομπάμα για να συζητήσουν σχετικά με το ζήτημα της Βορείου Κορέας και την κρίση που προκλήθηκε από την πυρηνική δοκιμή στην οποία προέβη στις 25 Μαΐου.

«Η Βόρειος Κορέα πρέπει να εγκαταλείψει πλήρως τις πυρηνικές της φιλοδοξίες και να γίνει μέλος της διεθνούς κοινότητας. Πρέπει να κατανοήσει ότι είναι προς το συμφέρον της», σημείωσε ο Λι Μγιουνγκ-Μπακ, την ώρα που λάμβανε τιμητικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας τόνισε ότι αναζητά την ειρήνη και ελπίζει σε έναν «σοβαρό διάλογο» με τη Βόρεια Κορέα. «Η Κορέα είναι η μόνη χώρα που είναι ακόμη διαιρεμένη. Μία ημέρα θα επιτύχουμε την επανένωση αλλά μέχρι τότε είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τις ειρηνικές σχέσεις με τον γείτονα μας από τον Βορρά», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή