Κόντρα στη Βουλή για την οικονομία

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 22:35
UPD:22:38
A- A A+

Έντονη αντιπαράθεση με φόντο την οικονομία σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αδιέξοδες και αδιαφανείς πολιτικές» σημειώνοντας ότι «χρησιμοποιεί ως άλλοθι τη διεθνή οικονομική κρίση, για να φορτώσει το δικό της οικονομικό Βατερλό σε άλλους». Εκανε επίσης λόγο για «πολιτικές της ΝΔ που βουλιάζουν τη χώρα» και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές.

Απαντώντας ο κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο της ευθύνης και λέει ένα μεγάλο όχι στην ανεύθυνη και καταστροφική λογική, ενώ χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Παπανδρέου «αβάσιμη» και πρόσθεσε ότι αρκέστηκε σε ένα απλό ευχολόγιο χωρίς να μιλήσει για την «ταμπακιέρα», για το πώς δηλαδή η χώρα θα αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Για «πρωτοφανή αδιαφάνεια» στον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίζεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου αλλά και για «διασυρμό της χώρας από τα τραγικά λάθη και τις πολιτικές της» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «ήρθε απλά στην Επιτροπή για να διαβάσει μια ομιλία που του έγραψαν», να «κάνει μια αβάσιμη κριτική στην κυβέρνηση» και να «αρκεστεί σε απλά ευχολόγια χωρίς να καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαθανασίου τόνισε: «Η εύκολη λύση θα ήταν να φορτώσουμε τη σημερινή κρίση στις πλάτες της επόμενης γενιάς και των μελλοντικών κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση όμως έχει επιλέξει να πει ένα μεγάλο όχι σε αυτή την ανεύθυνη καταστροφική λογική».

Επίθεση και στα δύο κόμματα εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ, τα οποία κατηγόρησαν τα για επικοινωνιακά τεχνάσματα και διαμάχες, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία έχουν τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή