Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 05:07
UPD:08:57
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, που τοπικά στη Μακεδονία θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρά αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, Ηπειρο, Δυτική Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά και σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 Μποφόρ και πιθανόν το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή