Νιγηρία: Επίθεση σε εγκαταστάσεις της Shell

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 05:43
A- A A+

Επίθεση σε αγωγό πετρελαίου της Royal Dutch Shell στο Δέλτα του Νίγηρα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση στη Νιγηρία, στο πλαίσιο του «γενικευμένου πολέμου» εναντίον του στρατού και του πετρελαϊκού τομέα.

Το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (MEND) ανακοίνωσε ότι έκανε το βράδυ της Τετάρτης σαμποτάζ σε αγωγό στην πολιτεία Μπαγέλσα, στο νότιο τμήμα της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση έξω από την πολιτεία του Δέλτα, από τον περασμένο μήνα, όταν ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπολύει τη μεγαλύτερη επιχείρηση εναντίον των ανταρτών τα τελευταία χρόνια.

«Η MEND... κατέστρεψε με εκρηκτικά ένα μεγάλο αγωγό πετρελαίου στην πολιτεία Μπαγέλσα, που ανήκει στη Shell», αναφέρει η ανταρτική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από ανεξάρτητες πηγές.

Η οργάνωση MEND, που είναι υπεύθυνη για επιθέσεις που έχουν ως συνέπεια να μειωθεί κατά το ένα πέμπτο η παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία τα τελευταία τρία χρόνια, απείλησε τη Δευτέρα ότι θα κάνει επιθέσεις και έξω από το Δέλτα του Νίγηρα, ακόμα και σε υπεράκτιες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή