Λάος: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης Α

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 10:03
A- A A+

Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης Α-Η1Ν1, κατέγραψε το Λάος, μία από τις φτωχότερες χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, ανακοίνωσαν σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι τοπικές υγιειονομικές αρχές.

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης Α (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε χώρα που έχει πληγεί από τον ιό.

Εκπρόσωπος του ΠΟΥ, για λόγους σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για πολίτη του Λάος ή ξένο υπήκοο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάσταση του ασθενή, που αναρρώνει στο σπίτι του, δεν χρειάζεται νοσοκομειακή νοσηλεία.

Οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή για να διαπιστώσουν ότι δεν παρουσιάζουν «συμπτώματα λοίμωξης» και για να «ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης».

Ανάμεσα στα πέντε γειτονικά κράτη του Λάος, χώρα με επτά εκατομμύρια κατοίκους, η Ταϊλάνδη, η Κίνα και το Βιετνάμ έχουν ήδη καταγράψει κρούσματα της νέας γρίπης.

Τη Δευτέρα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον απολογισμό αυτής της πρώτης πανδημίας του 21ου αιώνα αναφέροντας 35.928 ασθενείς σε 76 χώρες με 163 θανατηφόρα κρούσματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή