Εκτη ημέρα διαδηλώσεων στο Ιράν

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 17:14

A- A A+

Συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι μαζικές διαδηλώσεις υποστηρικτών του υποψηφίου Μιρχοσεΐν Μουσαβί, ζητώντας την ακύρωση των ιρανικών προεδρικών εκλογών της 12ης Ιουνίου, νικητής στις οποίες αναδείχθηκε ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Δεκάδες χιλιάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία του Ιμάμη Χομεϊνί στο κέντρο της Τεχεράνης, φορώντας κυρίως μαύρα ρούχα και κρατώντας κεριά σε ένδειξη πένθους για τους 7 νεκρούς των διαδηλώσεων της Δευτέρας.

Εκκληση προς τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν σε τεμένη ή να πραγματοποιήσουν ειρηνικές πορείες σε ένδειξη πένθους για τα θύματα των διαδηλώσεων της Δευτέρας και αλληλεγγύης προς τις οικογένειές τους απηύθυνε χθες Τετάρτη ο Μουσαβί.

Η πορεία των διαδηλωτών διεξάγεται και σήμερα σιωπηλά. Ωστόσο, πολλοί υποστηρικτές του Μουσαβί κρατούν φωτογραφίες του και πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα, όπως: «Πού είναι τα αδέλφια μας;», «Γιατί σκοτώσατε τα αδέλφια μας;» και «Δεν δώσαμε ανθρώπινες ζωές για να αποδεχθούμε νοθεία στις κάλπες».

Εν τω μεταξύ, ιρανική εφημερίδα που πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές γράφει σήμερα ότι οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων δύο ηλικιωμένους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ετεμάντ Μελί», για το στέλεχος της αντιπολίτευσης Ιμπραχίμ Γιαζντί και τον υποστηρικτή της αντιπολίτευσης Μοχαμάντ Ταβασολί.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή