ΚΚΕ: Εκφραση του ταξικού χαρακτήρα του σχολείου το εξεταστικό σύστημα

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 13:50
A- A A+

«Οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων αποτυπώνουν καθαρά ότι και το ισχύον εξεταστικό σύστημα αποτελεί έκφραση του βαθιά ταξικού χαρακτήρα του σχολείου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Μάλιστα υποστηρίζει πως οι εξετάσεις στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα έχουν μοναδικό στόχο «να ξανα-φιλτράρουν και να στείλουν χιλιάδες νέους που μένουν εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ ως πελατεία των εμπόρων της κατάρτισης και των αποθρασυμμένων απ’ τις χαριστικές ρυθμίσεις της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, ιδιοκτητών των "κολεγίων"».

Συνεχίζοντας, διατυπώνει την εκτίμηση πως ο εν εξελίξει διάλογος για την αλλαγή του εξεταστικού και την αναμόρφωση του Λυκείου, μόνο χειρότερη και πιο ταξική θα κάνει την εκπαίδευση και βάλλει κατά των συμμετεχόντων σε αυτόν.

Καταλήγοντας επισημαίνει πως προκειμένου να υπάρξει «έξοδος από το σχολείο του ανταγωνισμού, της ρουτίνας, της ημιμάθειας και της παπαγαλίας» χρειάζεται ρήξη με την πολιτική της ΕΕ. «Πάλη για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας για εξουσία και οικονομία που θα μπορεί μέσα από δωρεάν κρατικές δομές να ικανοποιεί σχεδιασμένα τις ανάγκες για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, επαγγελματικές σχολές, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή