Ο υπ. Παιδείας για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 14:56
A- A A+

Τη βελτίωση των επιδόσων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε δηλώσεις του με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αναλυτικών βαθμολογιών των εξετάσεων.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουμε στα χέρια μας, οι επιδόσεις των μαθητών είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι. Περισσότερα γραπτά βαθμολογήθηκαν πάνω από τη βάση του 10. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα παιδιά θα έχουν φέτος πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από ό,τι φαίνεται οι μαθητές ήταν καλά προετοιμασμένοι» σημείωσε.

Α. Σπηλιωτόπουλος: Περισσότερα παιδιά θα έχουν φέτος πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Α. Σπηλιωτόπουλος: Περισσότερα παιδιά θα έχουν φέτος πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Παράλληλα εξέφρασε συγχαρητήρια και ευχές στους μαθητές, «τους πρωτοετείς φοιτητές πλέον, που κατόρθωσαν με πολύ κόπο και θυσίες να περάσουν το κατώφλι του Πανεπιστημίου».

Αναφερόμενος σε όσους δεν τα κατάφεραν σημείωσε: «Θέλω με την ίδια έμφαση να τονίσω ότι οι μαθητές που αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν, έχουν πολλές ακόμη ευκαιρίες. Από μια και μοναδική εξέταση δεν κρίνεται ούτε η ευφυΐα, ούτε η κατάρτιση, ούτε η αξία. Όσοι πραγματικά επιθυμούν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να απογοητευθούν, αλλά να ξαναπροσπαθήσουν. Όμως, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για τους νέους ανθρώπους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή