Βολές ΣΥΝ κατά ΝΔ για το εξεταστικό σύστημα

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 15:26
A- A A+

Οξεία κριτκή στην κυβέρνηση με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων ασκεί ο ΣΥΝ, κάνοντας λόγο για «ψυχοφθόρο εξεταστικό σύστημα, που αγνοεί τις ουσιαστικές μορφωτικές ανάγκες τους και εξαντλεί οικονομικά την ελληνική οικογένεια».

«Ο υπουργός Παιδείας καμαρώνει για τις εφετινές επιδόσεις των υποψηφίων […] αποσιωπά, όμως, τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς πολλές χιλιάδες θέσεις θα μείνουν και εφέτος κενές λόγω ακριβώς της βαθμολογικής βάσης του 10», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.

Σημειώνει επίσης πως ο κ. Σπηλιωτόπουλος «αποσιωπά, επίσης, την “εικονική πραγματικότητα” των βαθμολογικών επιδόσεων, καθώς είναι φανερό ότι μπορεί να ανεβοκατεβάζει τις επιδόσεις κατά βούληση, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων που κάθε φορά επιλέγουν οι εξεταστικές επιτροπές του».

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν δείχνει τη διάθεση να αγγίξει την ουσία των εκπαιδευτικών και κοινωνικών προβλημάτων. Δεν δείχνει ότι έχει συλλάβει τα μηνύματα της εξέγερσης των νέων του περασμένου Δεκέμβρη, για μια ριζική αλλαγή προς την αποδέσμευση του λυκείου και την ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή