ΚΚΕ: «Η χώρα μετατρέπεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών»

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 17:56
A- A A+

Δριμεία κριτική άσκησε το ΚΚΕ στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης η ΕΕ μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης οικονομικών μεταναστών, εφόσον αρνείται τη μετεγκατάστασή τους στο εσωτερικό της, όπως επιθυμούν», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφερόμενο στη λαθρομετανάστευση.

«Η ενίσχυση της FRONTEX θα εντείνει την καταστολή και τους θανάτους στα σύνορα, χωρίς να σταματήσει το μεταναστευτικό ρεύμα. Το ίδιο και οι λεγόμενες συμφωνίες επανεισδοχής», προσθέτει.

Το κυρίαρχο στοιχείο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με το ΚΚΕ «δεν είναι η ομόφωνη πρόταση συντηρητικών και ορισμένων σοσιαλδημοκρατών ηγετών υπέρ του Ζ. Μπαρόζο για πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά η ομόφωνη απόφασή τους να εξαπολύσουν νέα σφοδρή επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων».

«Οι αποφάσεις της Συνόδου επιχειρούν να προωθήσουν την ενοποίηση της εσωτερικής αγοράς του χρηματοπιστωτικού τομέα και να αναβαθμίσουν την εποπτεία της, οξύνοντας τις αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη – μέλη», υπογραμμίζει.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή