Ιράν: Συλλήψεις μελών αντιπολιτευόμενης οργάνωσης

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009 10:18
A- A A+

Μέλη της εξόριστης αντιπολιτευόμενης οργάνωσης Μουτζαχεντίν του Λαού συνέλαβαν οι Αρχές στο Ιράν, κατηγορώντας τα για «τρομοκρατικές δραστηριότητες», όπως εμπρησμός λεωφορείων και καταστροφή δημόσιας περιουσίας, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Οι συλλήψεις των μελών των Μουτζαχεντίν του Λαού (ΜΚΟ) ανακοινώθηκαν ύστερα από τις χθεσινές ταραχές στην Τεχεράνη, όταν οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον των επίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών της 12ης Ιουνίου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία είχε αναπτύξει δυνάμεις και έκανε χρήση δακρυγόνων, γκλομπς και νερού προκειμένου να διαλύσει τις εκατοντάδες των Ιρανών που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας το Σάββατο.

Σύμφωνα με το σημερινό τηλεοπτικό ρεπορτάζ, το οποίο δεν έκανε άμεση αναφορά ούτε στις εκλογές ούτε στις ταραχές, τα συλληφθέντα μέλη της ΜΚΟ είχαν επιστρέψει στο Ιράν ύστερα από εκπαίδευσή τους στο γειτονικό Ιράκ και λάμβαναν καθοδήγηση από το «διαχειριστικό κέντρο» της οργάνωσης στη Βρετανία.

«Οι επικεφαλής της οργάνωσης αυτής (ΜΚΟ) ενθάρρυναν τα μέλη τους να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες, όπως ο εμπρησμός λεωφορείων ή πρατηρίων καυσίμων, η επίθεση εναντίον των μελών της οργάνωσης Μπασίζ και η καταστροφή δημόσιας περιουσίας, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πόσοι ή πότε συνελήφθησαν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή