Γ.Παπανδρέου: Εκλογές μέχρι την άνοιξη

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009 10:54
UPD:12:14
A- A A+

Το αργότερο έως την ερχόμενη άνοιξη θα γίνουν οι εκλογές, εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί, αλλά θεωρεί πως: «ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο είναι η εκλογή του Προέδρου να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει επίσης ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό «τον ρόλο της νέας γενιάς στην αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», δεσμεύεται ότι «θα ερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα ανεξάρτητα από παραγραφές», ενώ χαρακτηρίζει «εγκληματικούς» τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της τρομοκρατίας.

«Έχω δεσμευτεί ότι η αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα διερευνήσει όλες τις υποθέσεις. Θέλουμε την αλήθεια, να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον πρέπει, ακόμα και αν ανήκει στο δικό μας χώρο» τονίζει για το θέμα των «σκανδάλων», ενώ υποστηρίζει ότι «με σοβαρή δουλειά, αξιοκρατικές επιλογές, εκπαίδευση, επένδυση σε σύγχρονα μέσα και συνεργασία με όλους» θα ξαναβρεί ο πολίτης «το αίσθημα ασφαλείας που τόσο λείπει σήμερα».

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία κάνει λόγο για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, «καταπολεμώντας τον παρασιτισμό που αδειάζει τα κρατικά ταμεία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή