Χρ. Μαρκογιαννάκης: Ποτέ δεν εξαρθρώθηκε πλήρως η τρομοκρατία

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009 12:22
A- A A+

Λανθασμένη ήταν η εκτίμηση όσων πίστεψαν ότι η τρομοκρατία εξαρθρώθηκε πλήρως το 2002, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος σε θέματα Δημοσίας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Ίσως για κάποιο χρονικό διάστημα ορισμένοι να πίστεψαν ότι το 2002 τελειώσαμε με την τρομοκρατία. Αυτό ήταν λάθος. Η τρομοκρατία δεν επανεμφανίστηκε τελευταία, αφού ποτέ δεν εξαρθρώθηκε πλήρως», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κάνει λόγο για «συγκοινωνούντα δοχεία» μεταξύ διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων, θεωρεί ότι ο αναρχικός χώρος αποτελεί «τη δεξαμενή στρατολόγησης τρομοκρατών» και εκτιμά ότι συνδέεται με το κοινό έγκλημα. Χαρακτηρίζει την ασφάλεια της χώρας «εθνική υπόθεση», ενώ επισημαίνει ότι η αστυνομία, σε αυτή την προσπάθεια, χρειάζεται την υποστήριξη όλων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης σημειώνει ότι λόγω των μέτρων που πρόκειται να ληφθούν, η κατάσταση δεν θα είναι πλέον η ίδια. «Εκτιμώ ότι το Φθινόπωρο η εικόνα των περιοχών που αντιμετωπίζουν εντονότερα το πρόβλημα θα είναι τελείως διαφορετική, καλύτερη» όπως λέει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή