Διαψεύδει τα περί χειραγώγησης των διαδηλωτών στο Ιράν η Βρετανία

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009 15:23
A- A A+

Η Βρετανία διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι διαδηλωτές που αμφισβητούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στο Ιράν έχουν χειραγωγηθεί από ξένες χώρες, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

«Απορρίπτω κατηγορηματικά την ιδέα ότι οι διαδηλωτές στο Ιράν χειραγωγούνται ή υποκινούνται από ξένες χώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Η Βρετανία είναι απόλυτη ως προς το γεγονός ότι ο ιρανικός λαός είναι αυτός που επιλέγει την κυβέρνησή του και οι ιρανικές αρχές αυτές που εξασφαλίζουν τη γνησιότητα των αποτελεσμάτων και την προστασία του λαού τους», σημειώνει.

Ο Μίλιμπαντ εκφράζει ωστόσο τη λύπη του για το θάνατο 10 ανθρώπων, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη.

«Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτό είναι να βλάψει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το Ιράν ο κόσμος», σημειώνει και καταλήγει: «Το να ρίχνουμε το φταίξιμο στους ξένους δεν αποτελεί δικαιολογία».

Λίγο νωρίτερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ ζήτησε από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να σταματήσουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή