Αναγνωρίστηκαν οι σοροί δύο Βρετανών ομήρων στο Ιράκ

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009 18:06
A- A A+

Σε δύο Βρετανούς ομήρους που απήχθησαν το Μάιο του 2007 στη Βαγδάτη ανήκουν «πολύ πιθανώς» οι σοροί που βρέθηκαν στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Με βαθειά λύπη ενημερώσαμε σήμερα τις οικογένειες των ομήρων ότι, στηριζόμενοι σε πολύ ισχυρές ενδείξεις, οι δύο σοροί που βρέθηκαν ανήκουν πολύ πιθανώς σε αυτούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, στην οποία διευκρινίζει ότι πρόκειται για τον Τζέισον Κρέσουελ από τη Σκωτία και τον Τζέισον Σουίντλχερστ από τη νοτιοδυτική Αγγλία.

Ο Πήτερ Μουρ, σύμβουλος πληροφορικής, και οι τέσσερις Βρετανοί σωματοφύλακές του είχαν απαχθεί από 40 άνδρες που φορούσαν στολές αστυνομικών και είχαν εισβάλει στο υπουργείο Οικονομικών της Βαγδάτης στις 29 Μαΐου του 2007. Οι σωματοφύλακες του Μουρ εργάζονταν για την καναδική εταιρεία ασφάλειας Garda World.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε ότι οι άλλοι τρεις όμηροι διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο» μετά την παράδοση των λειψάνων των δύο ομήρων στις βρετανικές αρχές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες όσον αφορά τον τόπο ή το χρόνο του θανάτου των δύο ομήρων. Ωστόσο πέρυσι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για αυτοκτονία του ενός από αυτούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή