Ισραήλ: Αποσταθεροποιητικός παράγοντας το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 06:43
A- A A+

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει όλη τη Μέση Ανατολή και αποτελεί απειλή όχι μόνον για το Ισραήλ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, υποστηρίζει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας «Μπιλντ».

Όπως τονίζει ο ίδιος, ο πρωταρχικός σκοπός θα πρέπει να είναι να αποτραπεί να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα. Διότι, με δεδομένη την υποστήριξη του Ιράν στην τρομοκρατία, τα όπλα αυτά θα μπορούσαν να περάσουν στους τρομοκράτες, γεγονός που «συνιστά μέγα κίνδυνο», προσθέτει ο Νετανιάχου.

Ο ίδιος προσθέτει πως για το Ισραήλ θα ισοδυναμούσε με χαρμόσυνα νέα εάν στο Ιράν εγκαθιδρύετο ένα καθεστώς όπου οι διαφωνίες δεν διώκονταν, όπου δεν παρείχετο συνδρομή στην τρομοκρατία και όπου δεν αρνούνταν το Ολοκαύτωμα.

Δεν υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στο Ισραήλ και στον Ιρανικό λαό, και υπό άλλο κάποιο άλλο καθεστώς θα μπορούσαν να αποκατασταθούν οι ειρηνικές σχέσεις του παρελθόντος, τονίζει.

Μιλώντας για τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές στο Ιράν, ο ισραηλινός πρωθυπουργός τονίζει: «εάν ο λαός μπορούσε να εκλέξει ελεύθερα, δεν χωρεί αμφιβολία πως θα ήθελε μία διαφορετική κυβέρνηση. Αυτό που βλέπουμε στο Ιράν είναι μία ηχηρή βούληση για ελευθερία από την πλευρά του Ιρανικού λαού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή