Ιράν: Παρατυπίες στις εκλογές παραδέχθηκε το Συμβούλιο των Φρουρών

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 07:14
A- A A+

Το παντοδύναμο Συμβούλιο των Φρουρών ανακοίνωσε χθες πως όντως σημείωθηκαν κάποιες παρατυπίες στις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, οι οποίες έχουν αμφισβητηθεί και έχουν πυροδοτήσει σημαντικές εξεγέρσεις του πληθυσμού.

Το Συμβούλιο παραδέχθηκε πως ο αριθμός των ψηφοδελτίων που συγκεντρώθηκαν σε 50 πόλεις ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, τόνισε στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης (ΙRIB) ο εκπρόσωπός του Αμπάς Αλί Καντχονταεΐ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 3 εκατ. αμφισβητούμενες ψήφους, όμως «απομένει ακόμη να διαπιστωθεί εάν ο αριθμός αυτός απέβη καθοριστικός για το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο Iρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παρουσιάσθηκε χθες απτόητος από τις συγκρούσεις που έχει πυροδοτήσει το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα των εκλογών και αγνόησε κάθε αναφορά στις διαμαρτυρίες και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, τονίζοντας πως η μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων στις εκλογές της 12ης Ιουνία αποτελούν μία αναμφισβήτητη νίκη του Ιράν και αποδεικνύει μία φορά ακόμη πως 40 εκατ. Ιρανοί εξακολουθούν να αγαπούν το Ισλαμικό σύστημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή