Σερβία: Υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, Ελλάδα και Κύπρος

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:46
A- A A+

Την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας υποστηρίζουν Ελλάδα και Κύπρος, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, Μίρκο Τσβέτκοβιτς στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Tanjung».

Ο κ. Τσβέτκοβιτς ανέφερε ότι κατά της επαφές που είχε στην Αθήνα, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του μουσείου τις Ακρόπολης, έλαβε την υποστήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στις προσπάθειες που γίνονται για την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου (βίζα) με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπογραφή της ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αναθεώρησαν την πολιτική τους απέναντι στο ζήτημα του Κοσόβου και δεν προτίθενται να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της περιοχής. Ειδικότερα, για την συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, ο κ. Τσβέτκοβιτς δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα οικονομικής συνεργασίας και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την υλοποίηση του ΕΣΟΑΒ στο τμήμα που αφορά την κατασκευή του οδικού «άξονα 10».

Ο κ. Τσβέτκοβιτς, όπως ανέφερε το «Tanjung», διαβεβαίωσε τον κ. Καραμανλή ότι τον Ιούλιο θα δημοπρατηθεί ένα τμήμα του «¶ξονα 10» στη νότια Σερβία, μήκους 15 χιλιομέτρων, η κατασκευή του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΟΑΒ με το ποσό των 87 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, καταλήγοντας στη δήλωση του στο «Tanjung», ανέφερε ότι το θέμα του «¶ξονα 10» θα συζητηθεί και κατά την επίσκεψη του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στο Βελιγράδι στις 2 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή