Ντ. Μπακογιάννη: Τα Σκόπια έχουν πάρει το μήνυμα

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 13:39
UPD:16:27
A- A A+

Τα Σκόπια «6όλες τις κυβερνήσεις, ευρωπαϊκές και Νατοϊκές» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και εξέφρασε την ελπίδα ότι στις σημερινές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη «θα έρθουν με μια διαφορική πολιτική λογική».

H υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ελπίζω η σκοπιανή πολιτική ηγεσία να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με μια διαφορετική λογική από αυτή του παρελθόντος και να αναζητήσει και εκείνη ένα κοινά αποδεκτό όνομα», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Μετά από τετράμηνη διακοπή, λόγω των προεδρικών εκλογών στην ΠΓΔΜ τον Απρίλιο και των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, στις 15:30 ώρα Ελλάδας, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.

Στις 6 Ιουλίου, ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί τα Σκόπια και δύο ημέρες αργότερα την Αθήνα, για συνομιλίες με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών.

Ντ. Μπακογιάννη: Τα Σκόπια έχουν πάρει το μήνυμα

Ντ. Μπακογιάννη: Τα Σκόπια έχουν πάρει το μήνυμα

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησής της με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Α. Μιλόσοσκι, η κα Μπακογιάννη είπε ότι ο κ. Μιλόσοσκι ζήτησε συνάντηση στην Κέρκυρα και τόνισε ότι, αν και το πρόγραμμα εκεί είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο, «θα προσπαθήσω να τον δω».

Υπέρ «λογικού» συμβιβασμού τα Σκόπια

Από την πλευρά τους τα Σκόπια, σχετικά με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την ονομασία τάσσονται υπέρ ενός «λογικού» όπως τον αποκαλούν συμβιβασμό, ο οποίος όμως δεν θα θίξει το αποκαλούμενο ζήτημα της εθνικής ταυτότητας και γλώσσας και δεν θα οδηγήσει στην αλλαγή του Συντάγματος.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της ΠΓΔΜ σημειώνουν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική μετατόπιση στις θέσεις των δύο χωρών για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Σημειώνεται ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι επανέλαβε το τελευταίο διάστημα ότι οποιαδήποτε λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας, πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα στη χώρα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή