Ιράν: Σκληρή στάση των Αρχών απέναντι τους διαδηλωτές

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 15:16
A- A A+

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν ότι δεν θα διστάσουν να αντιμετωπίσουν τις «παράνομες διαδηλώσεις» που διοργανώνόνται από τους ηττημένους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών, προειδοποιώντας τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν να στηρίζουν τους «ταραχοποιούς».

«Δεν θα περιμένουμε για να αντιμετωπίσουμε τους ταραχοποιούς στις παράνομες διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από κάποιους υποψηφίους», όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους.

Την ίδια ώρα, η ιρανική αστυνομία απηύθυνε εκκλήσεις προς καταδότες, οι οποίες επανελήφθησαν από τουλάχιστον ένα πρακτορείο ειδήσεων, για να αναγνωριστούν οι «ταραχοποιοί» που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

Από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Τεχεράνης ανακοινώθηκε πως «άγνωστοι βάνδαλοι» άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ανθρώπους στα βίαια μετεκλογικά επεισόδια του Σαββάτου στην Τεχεράνη, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό κρατικό κανάλι Press TV.

«Οι πολίτες θα πρέπει να προσφέρουν όλες τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που έχουν στην κατοχή τους στην αστυνομία για να συλλάβει τους ταραχοποιούς», αναφέρεται στην έκκληση της αστυνομίας που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας «ορισμένος αριθμός ταραχοποιών» συνελήφθησαν «με τη βοήθεια των πολιτών μας».

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS, το οποίο πρόσκειται στην κυβέρνηση δημιούργησε μάλιστα ειδική ρουμπρίκα με τίτλο: «Αναγνωρίστε τους ταραχοποιούς».

Στην ιστοσελίδα εκτίθενται δεκαπέντε φωτογραφίες που φαίνεται ότι έχουν ληφθεί στη διάρκεια των διαδηλώσεων και εικονίζουν ανθρώπους των οποίων το πρόσωπο είναι κυκλωμένο με κόκκινο. Κάθε φωτογραφία έχει τη λεζάντα: «οι ταραχοποιοί στις πρόσφατες ταραχές στην Τεχεράνη».

Το αγγλόφωνο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Press TV έκανε σήμερα γνωστό από την ιστοσελίδα του ότι το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε πως μερικοί ένοπλοι σαμποτέρ άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων και σκότωσαν ανθρώπους.

«Πολίτες της Τεχεράνης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από άγνωστους βανδάλους τη νύκτα του Σαββάτου», ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα, σύμφωνα με το Press TV, προσθέτοντας ότι ένας ένοπλος που πήρε μέρος στα βίαια επεισόδια συνελήφθη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή