Δύο εκατ. δολ. στον Ντικ Τσένι για τα απομνημονεύματά του

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 07:26
A- A A+

Συμβόλαιο ύψους 2 εκατ. δολ. για τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του για τη σταδιοδρομία του στην πολιτική υπέγραψε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times».

Η έκδοση του βιβλίου αναμένεται την άνοιξη του 2011 από την Threshold Editions, θυγατρική της Simon & Schuster, εκδότρια στην οποία είναι η Μαίρη Μάταλιν, πρώην στενή συνεργάτιδα του Τσένι. Ο εκδοτικός οίκος Σάιμον & Σούστερ ανήκει στη CBS Corp.

Ο Τσένι, που έχει επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες δώσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις αναλαμβάνοντας το ρόλο του άτυπου εκπροσώπου της συντηρητικής τάσης στις τάξεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αναζητούσε εκδότη επί δύο μήνες, κατά τους Τάιμς.

Τα απομνημονεύματά του θα επικεντρωθούν στη θητεία του στο θώκο του αντιπροέδρου υπό τον Τζωρτζ Ου. Μπους από το 2001 έως το 2009, αλλά και στην υπηρεσία του στις κυβερνήσεις των Ρεπουμπλικάνων προέδρων Ρίτσαρντ Νίξον, Τζέραλντ Φορντ και Τζωρτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Στο βιβλίο αναμένεται επίσης να αναφερθεί στην εμπειρία του στον ιδιωτικό τομέα, περιλαμβανομένης της περιόδου που διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Halliburton Co, εταιρίας πετρελαϊκών υπηρεσιών που ανέλαβε τεράστια συμβόλαια στο Ιράκ μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή