Β. Κορέα: Επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ο νεότερος γιός του ηγέτη

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 09:11
A- A A+

Τον έλεγχο της μυστικής αστυνομίας της Βόρειας Κορέας ανέλαβε ο Κιμ Γιόνγκ-ούν, ο νεότερος γιος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ιλ, ο οποίος θα διαδεχτεί τον πατέρα του στην εξουσία, γράφει ο νοτιοκορεατικός Τύπος.

Ο Κιμ Γιόνγκ-ιλ ενημέρωσε τους αξιωματούχους της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας πως ο νεότερος γιος του, ηλικίας 26 ετών, θα είναι ο νέος τους αρχηγός, στη διάρκεια επίσκεψης των δύο αντρών στην έδρα της μυστικής αστυνομίας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Dong-A Ilbo, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει.

Η μυστική αστυνομία της Βόρειας Κορέας, που καταδιώκει τους διαφωνούντες και οργανώνει την κατασκοπεία στο εξωτερικό βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Κιμ Γιονγκ-ιλ από το 1987, διευκρινίζει η νοτιοκορεατική εφημερίδα.

Τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν από την αρχή της χρονιάς πως ο βορειοκορεάτης ηγέτης σκόπευε να ορίσει ως διάδοχό του τον νεότερο από τους τρεις γιους του.

Ο Κιμ Γιόνγκ-ούν δεν ήταν, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο επικρατέστερος για να διαδεχτεί τον πατέρα του. Για τη θέση αυτή κατ' αρχήν προοριζόταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Κιμ Γιονγκ-ναμ, 37 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή