Ιράν: Συνελήφθησαν 25 δημοσιογράφοι της εφημερίδας του Μουσαβί

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 09:22
A- A A+

Περίπου 25 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Kalemeh Sabz» του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του Ιράν Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί συνελήφθησαν την Δευτέρα, ανακοίνωσε μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας.

«Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι πέντε ή έξι μέλη του διοικητικού προσωπικού και οι υπόλοιποι είναι δημοσιογράφοι», δήλωσε ο Αλιρέζα Μπεχεστί. Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι πέντε γυναίκες που συνελήφθησαν αφέθησαν ελεύθερες την Τρίτη το βράδυ.

Αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητεί ο Μουσαβί, οι ιρανικές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία της εφημερίδας.

Ο Μουσαβί, που ζητεί την επανάληψη της ψηφοφορίας, δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τα επίσημα μέσα ενημερωσης της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί πολλοί Ιρανοί δημοσιογράφοι και οι ιρανικές αρχές έχουν επιβάλλει σημαντικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις στους ξένους δημοσιογράφους.

Χθες Τρίτη ανακοίνωσαν τη σύλληψη του ελληνοβρετανού δημοσιογράφου Τζέισον Φοούντεν Αθανασιάδη που εργάζεται για την εφημερίδα Washington Τimes. Την Κυριακή συνελήφθη ο ιρανοκαναδός δημοσιογράφος του Newsweek Μαζιάρ Μπαχαρί και απελάθηκε ο ανταποκριτής του BBC στο Ιράν Τζον Λέϊν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή