Σε άριστο κλίμα η συνάντηση Παπούλια - Ασαντ στη Δαμασκό

Υπέρ της επιστροφής των υψωμάτων του Γκολάν στη Συρία η Ελλάδα
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 14:43
A- A A+

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Αλ Ασαντ στη Δαμασκό.

«Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι στις ημέρες μας οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών μας, παραμένουν στενότατοι και το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων εξαίρετο. Κατά τις συνομιλίες που είχαμε με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας κ. Bashar Al-Assad, επιβεβαιώσαμε το άριστο επίπεδο των πολιτικών μας σχέσεων και εξετάσαμε δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσής τους. Συμφωνήσαμε με τον κ. Πρόεδρο, ότι οι δύο χώρες μας οφείλουν να αναπτύξουν τις οικονομικές, εμπορικές, τουριστικές και πολιτιστικές σχέσεις τους, στο επίπεδο των πολιτικών σχέσεων», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Ενδεικτική αυτής της προσπάθειας και του αμοιβαίου ενδιαφέροντος, είναι η συμμετοχή εκπροσώπων του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου στην ελληνική αντιπροσωπεία. Η εντυπωσιακή πρόοδος της χώρας σας, οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση του Προέδρου κ. Bashar Al-Assad, καθώς και η γεωγραφική θέση της Συρίας, αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα για περαιτέρω επιχειρηματική δραστηριοποίηση και συνεργασία».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «απαρέγκλιτη αρχή για την επίλυση των διαφορών είναι ο διάλογος στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και όχι η ωμή επιβολή βίας και η αναγνώριση τετελεσμένων. Αυτό ισχύει τόσο για το Παλαιστινιακό όσο και για το Κυπριακό ζήτημα, το οποίο αποτελεί πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής τμήματος κυρίαρχης χώρας, μέλους του Ο.Η.Ε.».

«Πραγματική ειρήνη, στην περιοχή δεν μπορεί να υπάρξει αν όλες οι πλευρές δεν σεβαστούν και αποδεχθούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, και αν τα υψώματα του Γκολάν δεν επιστραφούν στη Συρία όπου ανήκουν», τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας και συμπλήρωσε λέγοντας πως η Ελλάδα, με την ιδιότητά της ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα υποστηρίξει σταθερά την ανάγκη ανάπτυξης των σχέσεων της Ε.Ε. με τη Συρία και την υπογραφή της σχετικής Συμφωνίας Σύνδεσης το ταχύτερο δυνατόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή