Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας γυναικών - ναρκωτικών

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 15:21
A- A A+

Στην εξάρθρωση κυκλώματος Νιγηριανών που εμπορευόταν γυναίκες και ναρκωτικά προχώρησαν προχώρησαν οι αστυνομίες Ιταλίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Ισπανίας, Αγίου Μαρίνου και Νιγηρίας με το συντονισμό της Europol.

Το κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις προαναφερθείσες χώρες, όπου εντοπίστηκαν 30 μέλη του. Στην Ελλάδα το πρωί συνελήφθη ένας 39χρονος Νιγηριανός σε βάρος του οποίου υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Τα μέλη του κυκλώματος «έκαναν βουντού» σε νεαρές κοπέλες από τη Νιγηρία ή απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τις οικογένειές τους και με τον τρόπο αυτό, τις έφερναν, μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα, όπου τις περνούσαν από τη Σάμο και στη συνέχεια τις προωθούσαν και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Το κύκλωμα είχε έδρα στην Αγκόνα της Ιταλίας. Από εκεί, οι εγκέφαλοι συντόνιζαν τη δράση τους. Οι κοπέλες εξαναγκάζονταν να εκπορνεύονται, αλλά και να μεταφέρουν ναρκωτικά για λογαριασμό των δουλεμπόρων, ενώ τα χρήματα, που εισέπρατταν, μοιράζονταν σε όλα τα μέλη του κυκλώματος.

Από την έρευνα, που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με τους καραμπινιέρους της Αγκόνας και τον αξιωματικό σύνδεσμο της Ιταλίας στην Ελλάδα, διαπίστωσαν ότι μέλη της οργάνωσης, ευρισκόμενα στην Τουρκία, προωθούσαν, μέσω της Σάμου, παράνομα τα θύματα στην Ελλάδα, όπου τα παραλάμβανε ένα άλλο τμήμα της οργάνωσης, το οποίο δραστηριοποιείτο μόνιμα στην ελληνική επικράτεια. Τα μέλη αυτού του τμήματος αναλάμβαναν, στη συνέχεια, τη μεταφορά τους στην Ιταλία.

Το κύκλωμα θεωρείται από τα μεγαλύτερα Νιγηριανών, που δραστηριοποιούνταν στην οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Λεπτομέρειες για την επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία θα ανακοινωθούν σήμερα από τις ιταλικές αρχές και τη Europol.

Ο 39χρονος, που συνελήφθη στην Αθήνα, οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να παραπεμφθεί αρμοδίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή