Οι θέσεις του ΚΚΕ για τους μετανάστες

Βολές κατά πάντων από την Αλ. Παπαρήγα
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 15:55
A- A A+

Boλές κατά της κυβέρνησης για μέτρα που αφορούν τους μετανάστες εξαπέλυσε η Γενική Γραμμετέας του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος για το θέμα. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για μέτρα εναντίον των μεταναστών και έστρεψε τα βέλη της κατά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ.

Πιο αναλυτικά, ζήτησε δημιουργία αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας και όχι «στρατοπέδων συγκέντρωσης», νομιμοποίηση όσων εργάζονται στην Ελλάδα, παροχή ασύλου στους πολιτικές πρόσφυγες και ταξιδιωτικών εγγράφων για εκείνους που θέλουν να μεταβούν σε κράτος εκτός της Ένωσης. Ανέφερε ακόμη πως, μεταξύ άλλων, πρέπει να γίνει το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό, να υπάρξει κρατική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες και να δίδεται η ιθαγένεια με την ενηλικίωση.

Βάλλοντας κατά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στο θέμα, κατηγόρησε από τη μια την κυβέρνηση πως «βρήκε σύμμαχο στο ΠΑΣΟΚ και τη "δηλητηριώδη εκστρατεία" του ΛΑΟΣ» και από την άλλη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «εξακολουθεί να έχει αυταπάτες ότι το πλαίσιο της Ε.Ε. είναι ο χώρος αναζήτησης της λύσης».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ακόμη ότι τα σύνορα της χώρας έγιναν «ξέφραγο αμπέλι με το μπες-βγες των Νατοϊκών στρατευμάτων», ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη μείωση του ποσοστού του ΚΚΕ σε περιοχές με αυξημένο αριθμό μεταναστών, έκανε λόγο για «υποκινούμενη εκστρατεία εναντίον των μεταναστών», υποστηρίζοντας ότι «τις απόψεις του ΛΑΟΣ "προπαγανδίζουν", τόσο η Ν.Δ., όσο και το ΠΑΣΟΚ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή